Fogpótlástan | Dentors Marina: Budapesti Fogászati Rendelő, Esztétikus Fogászat

Fogpótlástan

Rögzített (fix) fogpótlások

A korona olyan rögzített fogpótlás, amely beborítja a fog klinikai koronájának megfelelően előkészített felszíneit és arra cementtel rögzül.
A híd olyan rögzített fogpótlás, ahol a hiányt pótló műfogak a megfelelően előkészített pillérekre (maradék fogakra, gyökerekre vagy implantátumokra) cementtel rögzülnek.

A koronáról ITT, a hídról ITT még részletesebb leírást talál.

Implantációs fogpótlás

A fogbeültetés olyan modern fogpótlástani módszer, melynek során a hiányzó fogak az állcsontba becsontosodó műgyökerek segítségével kerülnek pótlásra.

Az implantációs fogpótlásról még részletesebb, képekkel illusztrált leírást ITT talál!

Teljes kivehető fogpótlás (Műfogsor)

A teljes foghiány gyógyítható teljes lemezes fogpótlással. A teljes kivehető fogpótlás részei a nyálkahártya-csont alapzatra pontosan illeszkedő alaplemez, a műíny és a műfogak, melyek segítségével a rágóképesség, hangképzés és a fogazat esztétikája helyreállítható.

A teljes kivehető fogpótlásról még részletesebb leírást ITT talál.

[close]
fopen(http://marinadental.hu/wp-content/themes/index.php) [function.fopen]: failed to open stream: HTTP wrapper does not support writeable connections (2)
File: /nfsmnt/hosting1_1/4/b/4bdcc7cb-faab-4b50-bb8b-4280221ed362/marinadental.hu/web/wp-content/plugins/secure-wordpress/secure-wordpress.php
Line: 477